Nyheder


 • 23-03-2018

  Brandkadetter knytter bånd til weekendtræf

  I weekenden var 35 brandkadetter fra Kolding, Vejle og Odsherred samlet til to spændende dage med socialt samvær og øvelser i brand og redning. Weekenden var arrangeret af brandkadetenhederne selv på baggrund af spirende venskaber både blandt brandkadetter og instruktører på tværs af de tre hold.

  Selv om der er et godt stykke vej fra Nykøbing på Vestsjælland til Trekantområdet i det sydjyske, er venskabsbåndene kun blevet tættere efter weekendens strabadser. Her var 35 brandkadetter fra Kolding, Vejle og Odsherred nemlig samlet til træf i Kolding. Læs mere…

 • 05-03-2018

  Brandkadetter får rykket grænser

  De blomstrer op og gør ting, de ikke før turde. At være brandkadet gør livet mere uforudsigeligt. Men Gry og Rasmus elsker det og anbefaler det. Med mindre man er bange for at blive beskidt… Læs mere…

 • 20-02-2018

  Brandkadetter får 100.000 kroner af justitsministeriet

  Mandag fik Brand & Redning Midtvest fornemt besøg af justitsminister Søren Pape Poulsen. Han kom for at overrække brandkadetter fra Ringkøbing-Skjern 100.000 kroner som støtte til det fortsatte arbejde med integration i beredskabet.

  Med rank ryg og store smil tog brandkadetter, instruktører og beredskabsdirektør imod landets justitsminister, Søren Pape Poulsen, der mandag eftermiddag besøgte Brand & Redning Midtvest. Læs mere…

 • 16-02-2018

  Frivillige er drivkraften bag nyt forløb hos Brandkadetter i Danmark

  Med et hjælpeinstruktørforløb i rygsækken skal brandkadetterne være med til at styrke fremtidens brandkadetkorps. Men det ville ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke det var for de frivillige brandmænd, der altid står klar til at hjælpe de unge, når der er brug for det. Men hvorfor bruger nogle brandmænd så meget af deres fritid på frivilligt arbejde?

  Hvad er det der gør, at en person, som har familie, et fuldtidsarbejde, et deltidsarbejde som brandmand og hobbyer, stadig har overskud og lyst til at hjælpe en masse brandkadetter på deres vej fremad i beredskabet?

  Læs mere…

 • 15-02-2018

  Brandkadetenhederne brænder ikke ud

  Projekt Brandkadetter i Danmark har i hele landet været så stor en succes, at de lokale brandkadetenheder nu er gået fra at være fondsstøttet til at blive kommunalt støttet. Dermed er fremtiden for de lokale projekter reddet.

  Siden Brandkadetter i Danmark startede op i 2015 har 526 unge fået muligheden for at starte på brandkadetuddannelsen på et af de i alt 53 brandkadethold på tværs af landet. Pt. kører brandkadetprojektet i 12 kommuner. Men heldigvis stopper udviklingen ikke her. Læs mere…

 • 01-12-2017

  Fællesskabet gav Mohammed et skub i den rigtige retning

  20-årige Mohammed Aboutaha var en del af det allerførste brandkadethold i København, der startede for syv år siden. Tiden i brandkadetkorpset gav ham modet til at fortsætte i beredskabet, hvor han nu er frivillig.

  Tilbage i 7. klasse var det bestemt ikke en del af planen for den dengang 13-årige Mohammed Aboutaha, at han skulle være brandmand. Men et besøg i klassen fra det lokale beredskab gjorde ham nysgerrig på verdenen inden for murene på brandstationen.

  Læs mere…

 • 1 2 3 7
  Side 1 ud af 7