Nyheder


 • 02-11-2018

  Brandkadetter hos Lolland-Falsters Brandvæsen som TV-stjerner

  Gennem en periode på et halvt års tid har TV Øst fulgt uddannelsen af det første hold af brandkadetter i Lolland-Falster Brandvæsen. En stor oplevelse for de unge brandkadetter, der har givet en del af sig selv for at kunne vise et så ægte billede af livet som brandkadet som muligt.

  At have et tv-hold der følger ens mindste bevægelse, er nok ikke hverdagskost for de fleste teenagere. Men sådan har hverdagen været for Lolland-Falster Brandvæsens første brandkadethold. De er nemlig blevet fulgt af TV Øst i løbet af det sidste halve år – i alt fald når de har været af sted med Lolland-Falster Brandvæsen i brandkadetregi.

  Læs mere…

 • 01-11-2018

  Julekalenderkonkurrence 2018

  Fællessang

  Projektet ændrer navn til Unge i Beredskabet og med det nye projekt, er der i endnu hører grad fokus på, at der skal være et samlet fællesskab blandt alle de unge, der er en del af landets beredskaber. Men hvordan styrker vi dette fællesskab?

  Læs mere…

 • 24-10-2018

  Arbejdet med unge i beredskabet fortsætter i nyt projekt

  Tanken om arbejdet med unge i beredskabet lever videre, når det nye projekt ”Unge i Beredskabet” pr. 1. januar starter op. Det sker da VELUX FONDEN og Forsvarsministeriet sammen har finansieret det nye projekt. Processen mod skabelsen af et nyt projekt, er derfor godt i gang.

  Selvom det med udgangen af dette år er slut med Brandkadetter i Danmark som selvstændigt projekt, så er det ikke slut med arbejdet med unge i beredskabet. Forsvarsministeriet og VELUX FONDEN bevilligede nemlig tidligere på året penge til et nyt projekt.

  Det nye projekt får navnet ”Unge i Beredskabet” og starter op pr. 1. januar 2019. Det nye projekt vil tage udgangspunkt i Brandkadetter i Danmarks femårige arbejde med unge i beredskabet samt tidligere opnået viden og erfaringer.

  Læs mere…

 • 18-10-2018

  Task Force Junior og Brandkadetter samarbejder

  Når ulykken er ude, er der heldigvis altid nogle på vagt. Og selvom beredskabet og politiet er meget forskellige instanser, så skal de formå at holde hovedet koldt og samarbejde internt. Derfor var det også oplagt at lave fællesøvelse mellem det nyoprettede Task Force Junior hos Frederiksberg Politi og brandkadetterne i Odsherred.

  Hvad end der sker i Danmark, så er der altid medarbejdere fra beredskabet, politiet eller det præhospitale område på pletten. Derfor er der også meget fokus på det interne samarbejde mellem de forskellige instanser, der alle skal være klar til at løse en problemstilling på bedst mulig vis.

  Det samarbejde forsøges nu at udvides til ungdomsniveau, hvorfor brandkadetterne i Odsherred og unge fra ’Task Force Junior’ hos Politiet på Frederiksberg i sidste uge var samlet til fælles øvelse i Odsherred.

  Læs mere…

 • 12-09-2018

  Godt kammerskab skaber et godt BF-stævne

  Foto: Bjørn Nielsen

  Ved weekendagens BF-stævne i Gråsten var 161 brandkadetter-og instruktører samlet fra hele landet for blandt andet at dyste mod andre kadetter i den traditionsrige femkamp.

  Sammenhold, kammeratskab og konkurrencer. Det var tre af nøgleordene, da frivillige brandmænd og brandkadetter fra hele landet i weekenden mødtes til Beredskabsforbundet landsstævne, der i år blev afholdt i sønderjyske Gråsten. Læs mere…

 • 22-06-2018

  Forældre ser nye sider af deres børn, når de tager brandhjelmen på

  Kolding Ungdomsbrandkorps havde i sidste uge sommerafslutning for korpsets 23 brandkadetter. De unges forældre og søskende var også inviteret med, og de unge fik rig mulighed for at vise deres familier, hvad de har lært i løbet af året – og både forældre og søskende var imponerede.

  Kolding Ungdomsbrandkorps tog en utraditionel metode i brug, da de ved sommerafslutningen inddragede både forældre og søskende i de forskellige brandmandsfaglige discipliner, der var omdrejningspunktet for aftenen. Læs mere…

 • 1 2 3 9
  Side 1 ud af 9